[rank_math_breadcrumb]

06. Uw vonnis

Wetenschap is onze verschrikking. Technische doodt elke toverij. En stelt er een nieuwe toverformule voor in de plaats.
      Niet langer een verhaal dat de dingen een beetje begrijpt en helaas toch vooral met geesten onze eigen geest het meest dient, maar een verhaal waarin de dingen ons niet hoeven begrijpen en slechts dienen.
      Welke geest behoren zij?

Sociale is verschrikkelijker.
      Sociale wetenschap, bedrijfswetenschappen in hun midden als neutrale zakelijke uitkomst voorgesteld van eerlijke zachte krachten tot geen voorbedachte machten, is het sluitstuk.
      Sluitstuk van uw goed over uw fout.

Joseph rookt rustig een pijpje. (Mengele geniet ’s avonds van klassieke muziek.)
      Stalin respecteert de voorschriften van de Doema. Hij geniet in een zijkamertje van de pluimen, de slierten en wolkjes die ontstaan uit zijn mooie kringetjes. Hij heeft ogen en mond omhoog als ie zijn dampen uitblaast. Gedistingeerd neemt ie bij de kop de steel uit zijn lippen met een wuifje van zijn hand met haast een pink omhoog… afgekeken van de kosmopolitische elite?
      En hij meent weer te weten dat de God niet bestaat die hij monniken en priesters onder marteling laat afzweren en die hem toch (met een goddelijke kracht van goddelijke afwezigheid) miljoenen over de kling doet jagen terwijl hij maar niet wordt gepakt.

Het is goed om na te genieten.
      (Hij leest bij het slapengaan.
      Hij weet met Marcel dat vele dingen pas bij her-herinneren doordringen tot een beleving die er bij de beleving niet is…?)

Moslims drinken niet. Zij nippen hun thee. En zij weten zeker dat Allah bestaat.
      Allah laat hen baarmoeders bezitten.
      Allah zorgt dat hun geliefden altijd toestemmen in bed en niet gewoon eens geen zin zeggen zonder daar een feministisch machtsdrama van te maken daar een vrouwelijke oversprong na een aanvankelijke weigering een vreselijkere knieval lijkt dan waar een man eens goesting maakt voor het gerief van zijn dame.

Nee wordt door een Moslima niet gefluisterd als het wordt gedacht.
      Baard en hoofddoek terroriseren dagelijks zachtjes dochter en zoon tot verborgen lustbom.
      Broer wil zus wel even doen als zij daarom verzoekt om samen haar angst te overwinnen… En hem in familieliefde te leren hoe zijn agressie naar het frullie buitenshuis af kan leggen? 

Wie weet dat God niet bestaat, leeft niet. Hij is uitverkoren in dit ondermaanse. Zijn levenslust dolt in explosies zonder ziel.
      Wie weet dat God bestaat, sterft niet. Hij blijft voorbestemd tot het bovenmaanse. Zijn angst voor zijn implosie tot niets van geest doolt door.
      De een prijst zijn verworvenheden aan. De ander prijkt op zijn verwachtingen. En beiden zijn niet in staat te ruiken hoe God twee geuren onherleidbaar als zijn en onzijn verenigt.

*

Mannen blijven hun ijdelheid van een vaandel nastreven mijnheer, stelt u omdat vrouwen heren blijven kiezen die positie verkiezen of verwerven?
      Klopt. En ik ken uw stelling dat naarmate dames meer positie verkrijgen zij minder een partner daarop kiezen en meer uitgaan van zijn persoon.
      Ik geloof het niet.

Vrouwen trekken niet naar een klooster om een dienende monnik te vinden die het wezen van de onzin van de wereld en zijn persoontje op een onderste trede nog steeds niet heeft begrepen en toch vreugdig en dankbaar is.
      Om hem dan het zaad uit zijn ballen te kneden tot de gewenste plek... is een ding wat beter past bij goeroe overste?
      Een leider inspireert waar een vinger op de wc of onder de douche en een vibrator eenmaal in bed niet meer voldoende...?

Mogen we zo niet stellen…
      We poneren beter dat heren beschikbaarheid prefereren boven uw brein?
      Uw hersenen doen meer dan uw hersen in- en uitsluiting…?

Er bestaat geen a priori theïstische vrouwelijke goedheid dame, al suggereert u dat graag in uw openlijk achterwege blijven van aanvalslust en lust waar pikken van kerktorens en schoorstenen ons land vervuilen. 
      Uw bloeddorst tot bloed en dorst is evenredig.
      Het zij zo. Amen.

De verschrikkelijksten? Sociale wetenschapsters seksestudies… We mogen het niet zeggen. We mogen het niet denken?
      Zwarte lesbische dames in hun hersenspoelprogramma gendergeleerdheid. Oef.
      Wij verliezen punten. We zakken verder op het lijstje goed en fout van monopolie overheid en monopolie organisatie.

Uw algoritmes van geheime dienst en geheime kredietregistratie doen hun werk. Banken blij. Regering blij.
      Mensen tevreden die graag wat lenen en daar eerlijk over willen stellen dat zij niet willen stelen en garanties van een beetje bezit en veel vertrouwen geven? Is niet te meten…
      We zijn het vermogen verloren (on)eerlijkheid in andermans stem te horen? Is er nooit geweest… Komt nu met de systemen.

Wij hebben nog altijd negroïde smetvrees als Amerikaanse zuiderboeren in de jaren vijftig?
      We gunnen vrouwen geen eigen keuze op ons en desnoods een andere man… laat staan elkaar…?
      Wij zijn de fouten. Zij de verklaarde goeden.