[rank_math_breadcrumb]

05. Opstaan

'Al preekt de Islam van alle godsdiensten het meest het praktiseren van geweld, daarmee is nog niet iedere godsdienstige Islamiet een pleger van geweld... Hoewel Moslimleiders vrijwel overal ter wereld, behalve Soeffi's, onverdraagzaam blijken voor anderen zodra zij invloed krijgen, mogen wij ons verdraagzaam opstellen naar Moslims. Want desalniettemin bespelen de meeste Moslims de Islam als een instrument van vergeving, verzoening en vrede.
      Totdat blijkt dat ze wat kwaads in de zin hebben, verdienen zij tot en met hun haat ratelende leiders onze liefde.
      En dan noden zij onze minne nog meer: in de vorm van even weggaan, zelfverdediging, verwonden of uitschakelen tot en met hun paradijs.

Moslims willen er verblijven?
      U weet mevrouw; ik geniet eenmaal zeven weken en eenmaal zeven jaar van het el dorado minnespel. Mijn vrouw heeft mij lief. Zo lief. Ik heb haar zo lief. En wil er vooral uit. De hele dag, elke dag Willy en Oase spelen, Jozé en Wilma als door haar zelfverklaarde tweelingzielen, Leo en Tineke. Het is genoeg.
      Geluk is pas geluk als het geen resort meer is, als ook het vreemde ongeluk er thuis mag komen. Dat is uw angst. U heeft dan minder geluk. Wij hebben het juist meer. En u ook... Durft u eindelijk?

Of ben ik een domme onverbeterlijke romanticus?
      Als mijn ideaal niet voldoet aan mijn ideaal, serveer ik het af... Een om niks ontevreden kind droomt van een later hartshuwelijk. Twee zielen vallen samen.
      Een onvrede om een schone of een sporenplee, vis of vlees of toch maar gekweekte pieren, zuivel of veganistisch verschilt niet meer vrolijk per persoon?

Elk modern echtpaar neemt elkaar ideologisch de maat en rapporteert het de nomenklatoera duurzamen...
      Ik ben de goede.
      Ontvang uw zalving. 

Daarom hebben wij soms een terrorist meer lief dan u? Hij durft te leven. We mogen het niet zeggen. En sterven. We mogen het niet denken... Voor een groter doel dan zichzelf. 
      Het kan niet bestaan bij mevrouw Barbara Baarsma van de beste linkse klik waar de beste socialisten het beste geld verdienen. Onze praatjesmakers voor het algemeen kennen echo noch spiegel? Niet bij dame Beatrice de Graaf die haar Christelijke Talibaan-kerk volgt tot waar God onbereikbaar ver boven de mensen staat die maar menselijk blijven martelen, verkrachten en verminken al wordt de dienst meer en meer sereen. God is persoonlijk...: Hij helpt het eigen belang.
      Ook een lid van een Salafistenmoskee maken wij professor? Wij vertrouwen er niet op dat hij onorthodox durft na te denken... Wetenschap is onpartijdig. Geeft iedereen een gelijke kans...?

Zijn daad is afzichtelijk. Zijn modus operandi blijft laf geuzenwerk. Onschuldige slachtoffers zijn affront.
      Bommen worden schepeling in de haven. Het lukt de loodsen?: breng verstekelingen aan boord. Het lont geeft een minuut om ontspannen met een grapje dat niet te vrolijk is maar de wacht een beetje meer vertrouwd nors klinkt, aan wal te komen.
      Als meer afstand nodig is, wachten we op Gods juiste wind...

Zeil een onbemande brander binnen, spring af bij de ingang van de haven en word op tijd opgepikt door een sloepje met een paar krachtige roeiers. Je maten kennen de dwarsstroming ter plekke.
      De boot vol munitie ramt de aangelegde arken van De Spekken en alles ontploft.
      Ontwijk neervallende scherven houtspeer even onder het bankje voor je.

Er staat een ingehuurde soldaat op wacht namens een vreemde mogendheid. Moet ie maar niet dienen.
      Al is elke mens schuldig aan zijn vaderlandse geschiedenis, en die van andere vaderlanden, geen mens verdient de slacht. Dieren evenmin?
      Er staat gene sapiens op een foto zoals het varken bij de slager lacht om in onze pan te mogen verdwijnen...

- Of toch?
      Reclame is alles? Lachen! Dan zijn mensen mooi. Als zij echt zijn.
      Lachende Islam-leiders tonen lachende Islam-strijders naar het lachende walhalla.

Jongeren geloven wat hun ouders hen voorhouden, leren wat leraren hen vertellen.
      Beter bezinnen zij zich op de leegte van deze mensenstandbeelden... en bereiden zij een juiste aanslag voor. Op steen heeft weinig zin?
      Dan op het blijvende woord... Tekst stenigt harder. Pas straf pakt je bij de strot. Uw wetten zijn door juristen geschreven... Onderwerping werkt intenser.

Een brok slijm in de keel wordt een bonk klei in de maag.
      Uw Boek is door het volk getekend?
      Onze vertegenwoordigers sluiten bondjes.